Sevärdheter i Panjim

Panaji, även känt som Panjim, är Goas huvudstad och erbjuder en charmig blandning av portugisisk och indisk kultur. Staden är känd för sin arkitektur, vackra kyrkor, livliga marknader och pittoreska kvarter. Här är några av de mest noterbara sevärdheterna i Panaji:

Fontainhas

Fontainhas

Fontainhas är Asiens äldsta och största latinska kvarter, känd för sina pittoreska europeiska gator och färgglada portugisiska hus. Det är som att ta ett steg tillbaka i tiden, där varje hörn och vändning berättar en historia. En promenad genom dessa smala gator erbjuder en unik upplevelse av Goas portugisiska arv.

Sé Cathedral

Sé Cathedral

Sé Cathedral är en av de största kyrkorna i Asien och en av de mest imponerande sevärdheterna i Goa. Denna magnifika katedral byggdes för att hedra erövringen av Goa efter att portugiserna besegrat muslimerna. Dess storslagna arkitektur och historiska betydelse gör det till ett måste för alla besökare.

Dr Salim Ali Bird Sanctuary

Dr Salim Ali Bird Sanctuary

Dr Salim Ali Bird Sanctuary ligger på ön Chorao vid floden Mandovis mynning. Det är en fristad för fågelskådare och naturälskare. Med en mangroveskog som hem för många fågelarter, erbjuder detta fågelskyddsområde en fantastisk möjlighet att uppleva Goas rika biodiversitet.

Basilica of Bom Jesus

Basilica of Bom Jesus

Basilica of Bom Jesus är världsberömd för att vara den sista viloplatsen för Sankt Franciskus Xavier. Denna UNESCO-världsarvslista är känd för sin barockarkitektur och innehåller de heliga kvarlevorna av Xavier, vilket gör den till en viktig pilgrimsfärd för kristna från hela världen.